Kristet par brändes levande

pak_par14_3Från Pakistan kommer chockerande nyheter om mordisk muslimsk mobb som uppviglats till att stena ett kristet par och avsluta med att kasta dem levande in i en tegelbränningsugn. Paret hade blivit anklagade för att ha bränt sidor av Koranen. Medan de brann ropade de ut att de var oskyldiga men ingen brydde sig om det.

.

.

pak_par14Shahzad Masih, 28, och hans fru Shama Bibi, 25, hade fyra barn. Shama Bibi väntade deras femte barn.

Det kristna paret arbetade i tegelbränneriet Chack nr 59, nära Kot RadaKishan, i Kasur-distriktet i provinsen Punjab, berättar vår kontakt i Pakistan, Azher Kaleem, som också skickat bilderna.

Redan 1 november hade de blivit förda till arbetsgivarens kontor. De hade blivit anklagade på sin arbetsplats av en annan arbetare att de bränt sidor ur Koranen. Det började med att arbetsgivaren begärde 5-10 Lakhs Rupier (10 Lakh = 7840 €) – med hot om att annars skulle anklaga dem för hädelse.  I Pakistan är hädelse mot Koranen/islam belagt med dödstraff, och många råkar illa ut pga av sådana anklagelser. På kontoret blev de torterade i tre dagar och så anklagade man dem för att ha skändat Koranen. Tidigt på morgonen den 4 november 2014 ropades det ut från moskéernas högtalare i fem omgivande byar att man skulle samlas för att lära de hädiska kristna en läxa.
.

pak_par14_2När imamerna ropade ut att man skulle samlas, kom mer än 500 personer, enligt CNN. Enligt mannens bror var det betydligt fler, 1500-1600 män. Man drog ut dem ur kontoret, stenade dem, band fast dem i ett fordon och drog dem till en tegelbränningsugn  där de brändes levande.

Polisen ingrep aldrig, men efteråt häktade man 35-40 personer för att fråga ut dem om det skedda.

Läs mer på CNN, och på Persecution.org

Det här var en av de senaste rapporterna om hur kristna blir förföljda, torterade och dödade i dagens värld. Precept Ministries rapporterar att de kristna martyrerna räknas i miljoner under de senaste decennierna. Enligt David Barrett och Todd Johnson uppkattas martyrernas antal enligt följande: År 33 – 2000 70 miljoner, 1990-2000 1.6 miljoner, 2000 – 2010 1.9 miljoner. Hisnande siffror och fruktansvärda brott mot de mänskliga rättigheterna. De rättigheter som man talar så vackert om i festtalen.

Uppdatering 7 nov
Våldet fortsätter i Pakistan:  Time rapporterar om att en polis i staden Gujrat, Punjab, igår dödade en man i poliscell med yxa för att han ”skymfade profetens anhängare”

Uppdatering 8 nov
Sexårige Suleman vittne till misshandeln av föräldrarna, skriver tidningen Världen idag
Moderata muslimer i Pakistan fördömer morden, skriver AsiaNews
Myndigheterna reagerar och lovar att straffa förövarna, skriver Daily Times (Pakistan)
Shahzad Masih’s bror berättar vad han vet om vad som hände 
Mer om de kristnas situation i Pakistan och Mellanöstern – webbsajten Christians in Pakistan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: