Ny pastor i Närpes Filadelfia

ed_afr13Tidningen Livet publicerade häromdagen nyheten om att Edward Holmberg från Sibbo blir pastor i Filadelfiaförsamlingen i Närpes på halvtid fr.o.m. 1.9.2014. Han kommer att bo kvar i Sibbo och pendla två gånger i månaden till Närpes. Efter 8 år som föreståndare i Sibbo Betania  (2004-2012) tog han ett ett par års paus i församlingsledaransvaret. Det gav honom distans till både pastorstjänsten och sig själv: ”Det känns som om jag nu tar mig själv på lite mindre allvar och Gud på lite större allvar.”

Nu ser han fram emot att samarbeta med församlingens föreståndare Robert Kanto och övriga ledare. Han ser sig som en ”utvecklingspastor”, som ska uppmuntra, utveckla och stödja nya och gamla ledare i församlingen.

Edward har parallellt med sin församlingstjänst under flera decennier arbetat med tidningen Livet (tidigare känd som ”Korsets Budskap”) i olika funktioner. Under det senaste året har han tillsammans med den övriga redaktionen arbetat hårt för att både producera en ”livsnära, ärlig, nyfiken, aktuell och tidlös andlig vägledare” och marknadsföra den i det allt hårdare marknadsklimatet för tryckta tidningar.

För att föra in tidningen i 2000-talets mediakonsumtionskanaler har man nyligen lanserat Livet som e-tidning. Man använder ”Issuu” som plattform – vilket fungerar bra med datorernas webbläsare. Nu har Issuu också lanserat en Android-app, så Livet som e-tidning ska fungera bra på Android-baserade telefoner och läsplattor. Däremot har Issuu haft problem med att få fram en app för iOS, så iPhone- och iPad-ägare får ännu vänta ett tag innan det fungerar smidigt på dessa apparater.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: