Sommarläsning 5: Det händer när du vilar – ljudbok

tsjodin14_dethanderTomas Sjödin är läst och omtyckt av många för sina reflektioner om livet och Gud – han hämtar insikter både ur sitt eget liv och ur andras och formulerar allt på ett vardagsnära sätt. Om du gillar att läsa vad han skriver så är det inte dumt att lyssna till honom när han läser sin egen text i ljudboken ”Det händer när du vilar”. Ett bra alternativ till skvalradion på långresan.

Tomas Sjödin refererar till det vi alla känner till om dagens oavbrutna förväntan på aktivitet och produktion – att vi närmast får dåligt samvete av att bli trötta eller behöva vila. Men han har också märkt att många av de goda tankarna, insikterna och lösningarna på problemen kommer på sofflocket. Han studerar vad Bibeln och den judiska traditionen undervisar om sabbaten och vilan. Välbehövlig livsvisdom och plötsligt så enkelt och självklart när Tomas formulerar det.

Boken finns naturligtvis också som ”vanlig bok” för den som föredrar att läsa själv. Men det finns fördelar med ljudboken – du kan läsa medan du kör eller du kan läsa medan du ligger på ”sofflocket” med slutna ögon. Tomas tar dig med in i sin process av upptäckande av den goda vilan, helstoppet, sabbaten – som inte betyder enbart att ”vila upp sig” efter en tung vecka, utan snarare mer är fråga om att låta vilan ge dig ett kreativt avstamp in i följande.

När du köper ljudboken (CDn) får du också möjlighet att ladda ner en digital kopia till din telefon eller läsplatta – vilket gör det ännu mer smidigt att lyssna var som helst.

Ljudbok (5 cd)
Det händer när du vilar
Skriven och uppläst av Tomas Sjödin
Utgiven 2013 på Libris Förlag
www.librisforlag.se

 

Kategorier: Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.