#löftetgällerdig – pingst 2014

loftet_200Pingst Sverige lanserar ett material kring pingst som handlar om pingst. Pingst i kubik, alltså. Varför har vi en helg som kallas pingst? Vad handlar det om? Och varför är det så intressant för Pingst Sverige att man engagerar namnkunniga bloggare som skriver om ämnet?

Svar på det får du under de närmaste dagarna när bloggskrivarna publicerar sina texter om pingstens betydelse i dagens värld och för dem personligen.

Så här skriver Daniel Alm, pastor i Pingst Västerås och en av initiativtagarna till satsningen ”Löftet gäller dig”.

”Du är varmt välkommen till satsningen ”Löftet gäller dig”. Vi tror att Gud i sin godhet vill ge helig Ande, hjälp och gudsnärvaro, till alla troende. Med vår satsning vill vi fokusera gåvan den helige Ande, till hjälp i vårt liv. Vi vill uppmana till bön om mottaglighet för Hjälparen, som är en av beskrivningarna på den tredje personen i gudomen, den helige Ande. När vi läser i Apostlagärningarnas andra kapitel om händelserna på pingstdagen då Anden gavs till den första kyrkan, sa Petrus: ”Löftet gäller både er och era barn, men också alla i fjärran – alla som vår Mästare Gud bjuder in” (The Message översättning). Alltsedan pingstdagen gäller detta fantastiska löfte! Detta är verklighet idag!”

loftet14_980

Det handlar alltså inte om högtiden eller helgdagen pingst som sådan utan om den helige Ande – om att alla människor har fått en inbjudan att uppleva Gud genom den helige Andes närvaro i sitt liv. Alltså även du och jag. Det här är aktuellt året om, förstås. Men eftersom kyrkoåret innehåller denna särskilda högtid för att påminna oss om vad som hände ”den första pingsten” är det ju naturligt att just då aktualisera vad det handlar om och vad det har för relevans för oss idag.

Det finns en Facebook-sida med mer om det här – www.facebook.com/loftetgallerdig. Där kommer varje dag med början från helgen före pingst olika bloggare att skriva texter i ämnet. Under en dryg vecka inför pingst, alltså. Och rubrikens hashtag #löftetgällerdig kan du använda för att du lätt ska hitta relaterat material på twitter. Du kan följa med flödet och rentav bidra själv.

Materialet – logon, undervisning mm finns att ladda ner från pingst.se – ifall du vill veta mer eller ifall du vill använda materialet i din församlings pingstfirande…

Pingst – värt att fira!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: