Glada givare i Benin

Benin mars 2014 from Gabriel Grönroos on Vimeo.

Pingströrelsen internationellt har många ansikten – budskapet är detsamma, Anden är densamme, men uttrycksformerna är lokaliserade. Så i Afrika är man mer afrikansk, så klart. I en församling i Benins största stad Cotonou blandar man t.ex. modernt och klassiskt afrikanskt i musiken och när man ger sitt bidrag till kollekten sjunger man (liksom vi gör i Norden) men dansar samtidigt afrikanskt. Fräscht och glatt.

Videon är just från en kollektinsamling – ett rätt trevligt och uppiggande sätt att bära fram sin gåva till församlingen.

Finlandssvenska Pingst har under drygt 10 år samarbetat med Foursquare Gospel Church of Benin. Rörelsen har ca 20.000 medlemmar i ca 200 församlingar. Foursquare Church har sitt ursprung i Kalifornien, grundades av Aimee Semple McPherson år 1927. En av de mer kända ledarna för rörelsen på 2000-talet var Jack W. Hayford. 

Finlandssvenska Pingst och Finlands-avdelningen av ICCC har samarbetat för att möjliggöra två hälsocenter i Benin. Med stöd av biståndsmedel  från Utrikesministeriet och egna insamlingar har hälsocentret ”Vie Abondante” i Agla-Lhazounto (Agla HC) och Tabita HC i Calavi kunnat byggas upp. Projekten beskrivs närmare på FSPMs webbsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.