Back to basics på Pingst Pastor Konferens 2014

dbs_ppkonf14Under Pingst Pastor Konferensen i Stockholm på torsdag 9 januari presenterade Stefan Sigfrids, pastor i Sion, Vasa, sin nya bok, som är utgiven av Pingst ffs. Boken delades ut till alla deltagare i konferensen. På ett humoristiskt och medryckande sätt visade Stefan att man kan ha mycket verksamhet i en församling utan att det hjälper särskilt många att bli lärjungar. Ändå är det ju uppdraget att göra lärjungar som är det mest grundläggande uppdraget församlingen fått. Det här dilemmat ledde honom att söka efter sätt att göra något annorlunda. Hur komma vidare från att läsa och förstå Bibeln till att också handla efter det man lärt.

De 450 pingstpastorerna kände igen sig i hans dilemma som församlingsledare, och gensvarade på hans presentation bl.a. genom att skicka en hel del uppskattande tweets på hashtaggen #pingstpastor. Det mest citerade blev: ”Det nya är att det gamla duger”. Som en kommentar till dem som är lite trötta på att hänga på alla nya trender. Om du söker på twitter på #pingstpastor hittar du fler kommentarer från deltagare i konferensen – om allt möjligt annat också.

dbs_bokHans fyrtio sidor långa bok heter DBS – att läsa, förstå och praktisera Bibeln. DBS är egentligen en förkortning av Discovery Bible Study – och är en konkret bibelstudiemetodik som utvecklats av David L. Watson. En del av bokens innehåll är också hämtat från Watsons material. Stefan beskriver bakgrunden till att han blev intresserad av just den här metoden och hur han sedan började använda den i den smågrupp bestående av män han ledde i församlingen. Boken innehåller också förslag på bibelstudietexter grupperade efter ämnen. Så den både förklarar metodiken och fungerar som handbok för den som vill använda sig av DBS för att hjälpa människor att läsa, förstå och praktisera Bibeln.

dbs_gruppUnder eftermiddagen delades alla konferensdeltagare upp i s.k. processgrupper för att göra en praktisk övning enligt DBS för att få en första känsla av hur det fungerar. Den finländska delegationen bestående av 9 ledare från Finlandssvenska pingstförsamlingar passade på att ta sig en god bit mat medan processen pågick.

Boken kan beställas från Sion/Stefan Sigfrids.

Comments

  1. Fred Nyman says:

    DBS är bra! Förhoppningsvis skapar det något nytt av det gamla och beprövade. Ordet är grunden! Det är också fortsatt byggande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: