Sibbo Betanias nya föreståndare välsignades till tjänst 7.4.

betania300I Betaniaförsamlingen i Sibbo har föreståndarfrågan varit öppen i ett års tid. Sedan Edward Holmberg avslutade sin tjänst efter 8 år den 31.3.2012 har församlingen letts av en operativ ledningsgrupp, samtidigt som man sökt efter en ny föreståndare. Samtal med olika personer genomfördes under året men ledde inte till något konkret resultat.

I slutet av år 2012 kom äldstekåren (ledningsgruppen) i församlingen fram till beslutet att fråga Gabriel Grönroos ifall han kunde tänka sig i den rollen. På vilket han efter en viss betänketid svarade ja. Ett ja innebar att övriga anställningsandelar på FSPM resp. FS behövde omfördelas i någon mån. Förslaget presenterades för församlingen den 3.2. och bekräftades den 3.3. Det formella beslutet att anställa Gabriel Grönroos som föreståndare med 20% anställning togs sedan på rf årsmötet den 24.3.

Så nu blev det ”installationshögtid” söndagen den 7 april 2013 kl. 11. Även ledare från  grannförsamlingarna var inbjudna att vara med och välsigna Sibbo Betanias nye föreståndare. Men naturligtvis var det mest en vanlig gudstjänst som var öppen för alla. Det blev predikan av Gabriel Grönroos på april månads tema: ”Ett beslut jag inte behöver ångra”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: