Finska pingstledardagar samlar 720 i Lahtis och fler på nätet

talvipaivat13_lauluDen finskspråkiga pingströrelsen i Finland håller sina ledardagar (Talvipäivät = Vinterdagarna)  i det nya mässcentret Lahti Halli i Lahtis 24-26.1.2013. Under tre dagar är drygt 700 ledare på plats och hundratals följer med programmet över webben där man kan välja allt mellan HD kvalitet på strömmingen och för lägre bandbredd lägre kvalitet på videon eller bara audio. På det här sättet ger man möjlighet förutom för ledare i Finland, även missionärer och andra utlandsarbetare att delta i konferensen. Väl organiserat och tekniskt professionellt avtryck av konferensen.

I årets konferens har man satt ett tydligt fokus på etik och hur den kristna tron ska levas ut i det verkliga livet och i församlingen. Temat är ”Församlingen – en trygg miljö”

talvipaivat13_kirjTill konferensen hör också information om och förhandlingar kring många gemensamma organisationer och projekt. På kvällarna hålls samlingar med teman som ”Från omvändelse till helande” och ”Du är kallad och kallelsen bär dig”. På lördag talar man om församlingens diakoni: ”En betjänande församling i dagens värld”

Mera info hittas på www.talvipaivat.fi

Kategorier:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.