Mer än guld – under OS i London

Vad gör kyrkorna i London under olympiska spelen? Många av dem satsar stort under den samordnande organisationen More Than Gold – som existerar för att hjälpa alla församlingar som  vill vara med att göra något speciellt under OS. Webbsidorna för More than Gold är fyllda med information, motivation, vision, organisation – för att sporra församlingarna att delta och ge dem ideer och förslag på vad de kan göra.

Kensington Temple satsar t.ex. därför på ”Festival of Sport” – som innebär en sportfylld festival i en park – med massor av aktiviteter för barn. Och av webbplatsen More Than Gold att bedöma är det många kyrkor och samfund som tar vara på detta lägliga tillfälle att skapa mötesplatser för människor – där det genomgripande temat är att det finns något i livet som är värt mer än guld.

More than Gold är ett ambitiöst initiativ som ger kyrkorna verktyg och nätverk för att ta vara på all rörelse kring OS och allt intresse för sport som väcks inte minst hos barnen. Samtidigt blir det en nyansering av den överdrivna hysterin kring OS och sporten – det finns faktiskt viktigare saker än sport, även om det är kul och inom rimliga gränser nyttigt på många sätt. Det är också uppmuntrande att se att kyrkorna kunnat vara alerta och aktiva.

Upplägget påminner lite om IRR-TV:s ”stadskampanjer” – där en samordnade resursorganisation skapar ramar och verktyg som enskilda församlingar kan använda för att inordna sin egen verksamhet i den stora visionen. När alla sedan gör ”sin grej” blir det en del av många likartade projekt som tillsammans utgör den stora kampanjen. Alla drar nytta av det här upplägget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: