Finlandssvenska Pingst: Ledarkonferensen 2012 avslutad

Den korta, men intensiva Ledarkonferensen 2012 är avslutad. De drygt 100 deltagarna från ca 20 församlingar i Svenskfinland fick den 19 maj vara med och bekräfta vad flertalet församlingar redan tidigare bejakat, nämligen att Finlandssvenska Pingst nu har en nationell ledare som har en referens/ledargrupp omkring sig. Som avslutning på konferensen kallade Kenneth Grönroos (till vänster) upp den nyvalde nationella ledaren Stefan Sigfrids med frun Marina, samt ledargruppen Fredrik Martin (Raseborg), Patrik Hellström (Jakobstad), Johan Forsbäck (Helsingfors, Edward Holmberg (Sibbo). Bakom dem stod Pelle Hörnmark från Svenska Pingst, samt Hanna och Jan-Erik Nyman (Tanzania) beredda att be en välsignelsebön över de nyvalda.

Ett resultat av Ledarkonferensen är en ökad tydlighet om vad som behöver göras, och vem som har ansvar att driva de gemensamma frågorna. Ett annat resultat är en stärkt beslutsamhet för att bygga/utveckla en kyrka som har huvudfokus på nya människor samtidigt som de enskilda församlingarna aktivt behöver hjälpa varandra i det utvecklingsarbetet. Pingstledarna har nu beslutat sig för att målmedvetet arbeta tillsammans för att utveckla utbildning och nyrekrytering, ta ansvar för en strategisk församlingsplantering/utveckling och stärka den gemensamma identiteten.

Alla församlingar uppmuntras att nätverka aktivt regionalt.

Alla församlingar uppmuntras att prioritera lärjungaträning och de erbjuds stöd för den processen.

Som Stefan Sigfrids uttryckte det: Vi behöver inte uppfinna hjulet igen, men alla behöver lära sig cykla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.