Indiska bröder testar den finska korven

BildBröderna Emmanuel och Shammah Nalukurthi från Andhra Pradesh i Indien hade den 15 maj möjlighet att lyssna på göken, njuta av 13 gradigt solsken och smaka på den grillade finska korven. Hemma i Kethanakonda har de kunnat lyssna på bilarnas signalhorn, medan de grillats av av 43 gradig värme och njutit av lite mer kryddad mat. Men artiga och belevade som de är lät de sig väl smaka även i denna annorlunda miljö och bedyrade att det var jättegott. Fast lite mer curry skulle knappast ha skadat…

Bröderna besökte Finland för att träffa faddrar och representanter för Finlands svenska Pingstmission (FSPM). De representerar organisationen UCCI-CESDA som är ansvarig för flera skolor i Kethanakonda i delstaten Andhra Pradesh i sydöstra Indien.

Lördagen den 12 maj arrangerades en välgörenhetskonsert i Sibbo Betania för att samla in pengar för stenkrossarbarnens skola. Där talade Emmanuel, visade bilder och talade om arbetet. 1972 började deras farfar med ett hem för 30 fattiga barn. Deras far John Winston fortsatte arbetet efter farfadern och efter faderns död 2005 går nu sönerna i hans fotspår och hjälper sin mamma Nalini Winston att leda organisationens arbete med 2000 barn i olika skolor. Nu reser de runt till faddrar och samarbetsorganisationer i sex länder i Europa. I år besöker de Finland och Island.

Sedan år 2004 har Betania i Sibbo och FSPM samarbetat med UCCI-CESDA. Ca 700 barn går nu i skolor som får stöd från Finland. Mer om skolorna som FSPM och faddrar i Finland stöder kan du läsa på FSPM:s webbsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: