Studiegruppresa till Jerusalem för förkunnare

Om du är en förkunnare och bibelläsare som vill fördjupa din förståelse av profeternas undervisning och uppleva närheten till den miljö där de skrev – då kan resan som presenteras nedan vara något för dig.

Förkunnare från Sverige, Norge och Finland inbjuds till denna förmånliga, men berikande studieresa 13-20 september. Om du blir intresserad, vänligen anmäl ditt intresse direkt till Göran Lennartsson (goran.lennartsson@pingst.se) – ganska så omgående.

Mötesplats Jerusalem arrangerar

Fortbildningskurs för förkunnare: Profeter & Jerusalem

– 13-20 september 2012 –

Vi tror att man kan lära mer om såväl profeternas liv som budskap, angående deras samtid liksom framtid, genom att vistas och läsa Bibeln tillsammans i Jerusalem under en vecka.

Konceptet är att vandra i Jerusalem på platser med anknytning till profeters verksamhet – både i Gamla och Nya testamentet. Under promenader tar vi tid till samtal, bibelläsning och reflektion.

Miljöerna och det konkreta vi ser skapar aktualitet: Muren Jesaja refererar till i Davids stad, platser Jeremia kände till, tempelområdet där Hesekiel tjänade i sin ungdom liksom Olivberget som Jesus profeterade ifrån. Insikter om kultur och historia är en hjälp att fördjupa insikterna i texterna.

Vi kommer också att ägna en dag åt bibelsamtal med överrabbinerna Piron och Hacohen tillsammans med våra palestinska trosbröder Labib och Bassem (18 sep, kl. 10-15). Likaså gör vi en dagstur under söndagen till Betlehem och arabisk gudstjänst i pingstkyrkan Immanuel Church. Även besök hos messianska judar ingår.

Vi bor centralt med gångavstånd till Jerusalems gamla stad.

Pris ca 10 000:- från Arlanda. Då ingår alla kostnader, inkl. dricks. Halvpension (frukost och middag), transporter, inträden och boende. Studiematerial ingår. Förslag till litteratur kommer att ges.

Reseledning: Göran Lennartsson & Dan Salomonsson, Pingstkyrkan Uppsala

Välkommen att höra av dig så snart som möjligt om du är intresserad.
Flygbiljetterna behöver vi nämligen boka lång tid i förväg.

goran.lennartsson@pingst.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.