Missionens utvecklingsdag 14 april 2012 i Elim, Jakobstad

De finlandssvenska pingstförsamlingarna är aktivt engagerade i arbete utomlands i samarbete med lokala församlingar närmast i Europa, Afrika och Asien. Som samordnare för den här verksamheten fungerar Finlands svenska pingstmission r.f. (FSPM).

För att utveckla samarbetet och de gemensamma insatserna ordnas årligen en utvecklingsdag för missionsarbetet och utvecklingssamarbetet. Inom utvecklingssamarbetet genomförs olika projekt för vilka också fås stöd från utrikesministeriets biståndsavdelning. Det här projektarbetet har möjliggjort att de finlandssvenska pingstförsamlingarna och FSPM har kunnat stöda byggandet av skolor och sjukhus och utvecklandet av andra former av utvecklingssamarbete. För närvarande har församlingarna och FSPM 6 medarbetare utomlands, de flesta kopplade till något eller några projekt.

Det här arbetet står inför stora förändringar inom några år, stora utmaningar och möjligheter. Därför är den nu annonserade utvecklingsdagen särskilt viktig. FSPM:s styrelsemedlemmar, utskottsmedlemmar och personal möter då representanter för de olika församlingarna som är med i nätverket. Alla missionsansvariga och missionsintresserade från de finlandssvenska pingstförsamlingarna är välkomna och inbjudna, men särskilt förväntas att församlingarna sänder sina utvalda representanter som kan tala å sin församlings vägnar.

Missionens utvecklingsdag i Pingstkyrkan (Elim), Stationsvägen 1, Jakobstad. Start lördagen den 14 april kl. 12.30, slut 17.30. Tiderna valda så att det ska passa med tågtidtabellen, med tanke på nylänningarna. Deltagarna förutsätts ha ordnat/ätit sin lunch före programmets början. Under eftermiddagen bjuder FSPM på kaffe med tilltugg.
Anmälan till Gun-Britt Sandström, 050-5924920, epost: gunbritt@fspm.fi – senast 10 april.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: