Fila Church nu medlem i Pingstkyrkan i Finland

Fila Church Helsingfors (tidigare Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors) har ombildat sig till en samfundsförsamling som sökt och fått medlemskap i Pingstkyrkan i Finland. Det blev klart den 8 april 2024, då Pingstkyrkans styrelse behandlade Filas ansökan och beslöt välkomna Fila Church som den 89:e medlemsförsamlingen i Pingstkyrkan i Finland.

Under de senaste åren har församlingen utvidgat sin vision och profil till att arbeta huvudsakligen på finska, även om man har svenska kvar i både en del medlemmar och verksamhet. Fila Church samarbetar även med FSPM (Finlands svenska Pingstmission) i missionsfrågor och deltar i FSP:s ledarnätverk och konferenser. Men eftersom en allt större del av församlingen är just finskspråkiga, är det naturligt att ansluta sig till Helluntaikirkko – Pingstkyrkan. Nu när också fler svenskspråkiga pingstförsamlingar har anslutit sig till Pingstkyrkan är man alltså med i ett gemensamt nätverk utan att språket blir en komplicerande fråga.

Johan Forsbäck, föreståndare i Fila Church, berättar att han är glad över utvecklingen där vi alla kan mötas inom samma nätverk och att lokalförsamlingarna nu på ett naturligt sätt kan få nytta av nätverkets samlade resurser.

Fila Church har under senare år haft en dynamisk period och fått välkomna många nya medlemmar. Under år 2023 döpte man 19 personer, vilket är mest av alla församlingar i FSP-nätverket under det året. Till församlingen hör 352 personer i början av år 2024.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.