FSP Ledardagar – dag 2

FSP Ledardagar i Närpes fortsatte den 23.3.24 på det karismatiska temat. Jonas Andersson, från ”Gå ut mission” var i förmiddagssessionen med via länk och talade om tungotalet – en av Andens gåvor som Paulus kommenterade med: ”Jag vill gärna att ni alla talar tungomål”. Det är tydligen möjligt. Jonas lyfte fram att man kan skilja på åtminstone fem olika slags tungomål – med hänvisning till 1 Kor 12:10: En får gåvan att tala olika slags tungomål, en annan att uttyda tungomål. Spännviden är från det ”egna bönespråket” till profetiska tilltal som någon annan begriper. Jonas berättade om flera förunderliga situationer där han fått vara med och tala i tungor på ett språk som andra förstått. Finns dokumenterat även i boken ”Dokumenterade språkmirakler”.

Eftersom Andens gåvor och kanske särskilt tungotalet ifrågasätts från olika håll, även från cessationisternas håll (googla :)) är det orsak att både tala om och praktisera t.ex. tungotalet i församlingens gemenskap på olika kloka vis.

Bibeln uppmanar oss att låta oss ”uppfyllas av Anden” Ef 5:17. Jesus gav en klar instruktion: ”vänta på vad Fadern har lovat, det ni har hört av mig. Johannes döpte med vatten, men ni ska om några dagar bli döpta i den helige Ande.”Apg 1:4-5

Fredrik Martin från Betesda Church talade om andedopet med betoning på överlåtelse: ”när du blir frälst får du den helige Ande, när han får dig blir du döpt i den helige Ande”. Han betonade att förutsättningarna finns i ”längtan, överlåtelse, tro, lydnad, gemenskap”.

Eftersom den helige Ande är så central i Bibeln och i en kristens liv är det här ämnet både intressant och viktigt. Det handlar både om att ta reda på vad Bibeln faktiskt lär om den Helige Ande, men framför allt är det att vara öppen för erfarenheter med den helige Ande. Jesus undervisade om Faderns förhållningssätt: Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom? Luk 11:13

FSP Ledardagar hölls i Filadelfiakyrkan i Närpes 22-23.3.2024

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.