Pingstkyrkans nya sidor

Pingstkyrkan i Finland (Helluntaikirkko) har publicerat sina nya webbsidor. Man presenterar nätverket med 271 församlingar och 43782 medlemmar. Pingstkyrkan i Finland har inte bara den formella strukturen för samfundet att ta hand om. Det handlar också om de gemensamma verksamheterna inom och utom landet – och det blir mycket att presentera. Du hittar teologiska resonemang och officiella uttalanden i olika frågor. Och mycket mer. Webbsidorna är under uppbyggnad och en del inplanerade länkar har ännu ingen adress. Men ambitionen är hög och över tid kommer de här webbsidorna att bli en viktig resurs för alla som vill veta mer om Pingstkyrkan och dess församlingar.

De finlandssvenska pingstförsamlingarna är inkluderade i församlingsinformationen. Tillsvidare är det en halvfärdig uppräkning av församlingar, men man ser vart det är på väg. Hela webbplatsen är finskspråkig, men det finns en länk t.ex. till FSPM (Finlands svenska Pingstmission) och även länkar till svenskspråkiga församlingar om man letar på rätt ställen. Det är rimligt att vänta sig mer information även på svenska och andra språk med tiden.

Pingstkyrkans verksamhetsledare Esko Matikainen sätter tonen:

”Välkommen till våra nya webbsidor! Vår målsättning som pingströrelse är att vara en gemenskap som pulserar av liv och som frimodigt tror, växer och påverkar. Våra webbsidor ger struktur åt Pingstkyrkans utvidgade verksamhet och dess roll i att hålla samman pingströrelsens församlingar och organisationer. Du hittar här rikligt med information om våra centrala arbetsformer och verksamheter, liksom också det centrala innehållet i vår undervisning, teologiska linjedragningar och etiska förhållningssätt.”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.