Påsk-, pingst- och sommarkonferens i Österbotten

Nu planeras det för fullt för kommande konferenser i Österbotten. Det ska bli ungdomskonferens i Sion, Vasa, under påsken. Elimförsamlingen i Jakobstad planerar för kombinerad pingst- och 100 års-jubileumskonferens under pingsthelgen i maj. Och så ska Sommarkonferensen i Variska skolcentrum i Vasa under veckan (to-sön) efter midsommar fyllas med intressant program för alla åldrar.

Ungdomskonferensen kallas Easter 23 Festival och har fått temat ”WONDER”. Så här skriver men på webbsidan om dagarna: Festivalens tema i år är Wonder. Vår bön är att Gud ska få beröra dig, att du ska få uppleva Guds storhet, godhet och kärlek – ja Guds ”Wonder” – för första gången eller på nytt! Vi ber att den Helige Ande skall komma med sin kraft, glädje och frihet in i ditt liv. Inbjuden talare för påskfestivalen är Filip Gepertz från Umeå/Kranfors. Mer info & anmälan på Sions webbsidor

Elimförsamlingen i Jakobstad bildades år 1923 och kan därför fira sitt 100-års jubileum detta år. Det planerar man göra med en kombinerad jubileumsfest och pingstkonferens under pingsthelgen 27-28 maj. Man har bjudit in Camilla och Anders Olsson från Södertörnkyrkan (Huddinge, Stockholm) som konferenstalare. Mera info kommer på Elimförsamlingens webbsidor.

Den finlandssvenska pingströrelsen (FSP) inbjuder till Sommarkonferens to-sön 29.6-2.7.2023. Värdförsamlingen Sion i Vasa har bokat Variska skolcentrum, som tidigare varit konferensplats många gånger, men som nu genomgått en omfattande renovering och tillbyggnad. Församlingen planerar, tillsammans med FSP föreståndarråd, för en mångsidig och innehållsrik konferens som ska passa för alla åldrar. Temat för konferensen blir ”Tro för framtiden” och tanken är att konferensen ska ge inspiration både för enskilda och församlingar. På torsdag blir det ”Visions & Strategidag” för ledare och ansvarsbärare (tidigare kallad ”förkonferensen”) och från torsdagkväll till söndag blir det konferensprogram för alla som vill vara med. Man hoppas på bra uppslutning från de olika församlingarna och särskilt vill man uppmuntra dem som bor i södra Finland att planera för att vara med. Inbjudna talare är Richard Svensson, som är verksamhetsledare för Pingst Församling inom Pingst ffs i Sverige, och Ruth Hasselgren, som är pastor i Eskilstuna Pingst. Hylleruds (Sverige) ansvarar för programmet i barnkonferensen. Sen blir det seminarier och andra samlingar för olika intressegrupper. Mera info kommer på Sions webbsidor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: