Ordförandeval i Pingstkyrkan i Finland

Styrelsen för Pingstkyrkan i Finland samlades den 13.1.23 för att bl.a. välja ordförande. Man valde då att ge fortsatt förtroende för Kauko Uusitalo (föreståndare för pingstförsamlingen i Uleåborg) som ordförande och därmed också Pingstkyrkans ledare, samt Hannakaisa Shehu (pastor i pingstförsamlingen i Tammerfors) som vice-ordförande.

Under år 2023 ska styrelsen bl.a. behandla den fortsatta processen med att integrera verksamheten och ekonomin inom det som tidigare var Hyvä Sanoma ry med Pingstkyrkan. Pingstkyrkan har genom sammanslagningen fått en mycket större och vidare verksamhet som berör så gott som alla pingstförsamlingar i Finland. Pingstkyrkans målsättning är att kunna betjäna alla pingstförsamlingar oberoende om de tillhör samfundet eller inte. Det här kommer att synas även i styrelsen arbete. Nedan bild från styrelsens möte i Tammerfors.

För närvarande är 87 pingstförsamlingar medlemmar i Pingstkyrkan i Finland. Av dessa tillhör sju det finlandssvenska nätverket FSP. Församlingarna från finlandssvenskt håll är: Betaniaförsamlingen i Sibbo, Betesda Church Raseborg, Elimförsamlingen i Jakobstad, Elimförsamlingen i Kvevlax, Filadelfiaförsamlingen i Närpes, Sionförsamlingen i Vasa, samt Vålax bönehusförsamling. Från dessa församlingar är Patrik Hellström (Elim, Jakobstad) invald som ordinarie medlem i styrelsen och Gabriel Grönroos (Betania, Sibbo) är invald som ersättare för Patrik.

Bilder och fakta: Janne Lahti på Pingstkyrkans webbsidor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.