Pingst hjälper ukrainska flyktingar

Pingstkyrkan i Finland har fått många förfrågningar om hjälp inför den väntade flyktingströmmen till Finland. Varje församling svarar för sin egen respons på den uppkomna situationen då tusentals ukrainska flyktingar väntas anlända till Finland under kommande veckor. Pingstkyrkan i Finland samlade 128 församlingsledare till webinar-samtal den 3 mars för att på det sättet koordinera hjälpinsatserna. Det handlar både om att förbereda hjälpinsatser för de flyktingar som kommer till Finland och att hjälpa flyktingar som kommer över gränsen i grannländerna till Ukraina. Genom att kontakter och organisationer redan finns på plats kan också hjälpen där förstärkas och resurserna kanaliseras effektivt.

Migri kartlägger inkvarteringskapacitet
Invandrarverket i Finland (Migri) ber församlingarna i Finland att svara på frågor om möjligheter till inkvartering för flyktingar. Församlingarna kan svara på den frågan genom att fylla i formuläret på webben: https://link.webropolsurveys.com/S/6F07F6405080CD19

Ekonomiskt stöd till på plats varande hjälporganisationer
Missions- och hjälporganisationen Fida bekräftar att den mest effektiva metoden att hjälpa just nu är att ge ekonomiskt stöd till de organisationer som redan är på plats. Fida rekommenderar inte att privatpersoner åker ner med varor eftersom det visat sig att den stora spontana hjälpviljan också orsakat trafikstopp och annat kaos då så många helt okoordinerat åkt iväg.

Finlands svenska Pingstmission har startat en insamling för att hjälpa flyktingar från Ukraina.

Mer info på FSPM:s facebook efterhand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.