”Ny” pingst-tidning ute nu

piswe_119_300Pingst i Sverige har gjort om den tidning som man skickar kostnadsfritt till 36.000 hushåll. Nu kallas den rätt och slätt för Pingst (tidigare Pingst.se). Du kan också läsa den kostnadsfritt eftersom du hittar tidningen på webbportalen Pingst.se. Där kan du läsa den som pdf eller som enskilda artiklar. Eller du kan beställa hem den i pappersformat (om du är medlem i svensk pingstförsamling, antar jag). Allt material är ändå tillgängligt för vem som helst på webben.

Tidningen utkommer 4 ggr/år. Under 2019 kommer tidningen ut 28 mars, 13 juni, 26 september och 12 december. Tidningen Pingst kan betraktas som den enskilt största opinionsbildaren inom Pingst då den når en så stor del av medlemmarna.

Därför har det betydelse vad man lyfter upp och belyser. I det första ”nya” numret lyfter man upp det diakonala arbetet inom pingst – som något ursprungligt typiskt för pingst, men också fortfarande centralt och viktigt. Daniel Alm, ledare för svenska pingst, har en tid påtalat vikten av att pingst ska vara både karismatisk och diakonal i sin framtoning och det avspeglas bra i det här numret.

piswe_119_inn_650

Några plock ur innehållsförteckningen: Ledaren av Daniel Alm: ”Vi behöver en våg av sociala insatser”, tidningens huvudtema: ”Kyrkan som social strategi”, men också intervju med Tigleth Malkey, pingsts första riksevangelist, som konstaterar att det är ”Öppet för den Helige Ande”. Man lyfter upp LP-stiftelsen 60-årsjubileum – ”En rörelse som står stadigt på de utsattas sida” och tidningen innehåller förstås också många kortare ”infobits” om det som händer just nu och är aktuellt inom pingst i Sverige.

Pingstförsamlingarna i Finland har många kontakter, delvis gemensam historia och många former av samarbete med svensk pingst. Därför är mycket av det som händer inom svensk pingst både relevant och applicerbart för pingst i Finland. Det är nu lätt för alla som vill veta mer om om Pingst att ta del av hela tidningen på webben.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.