Sommarkonferenser i Finland 2017

suousk_konf17_200Frikyrkorna i Finland har den goda vanan att ordna årliga sommarkonferenser då folk från alla håll samlas för några dagar tillsammans. År 2017 kommer sommarkonferenserna att präglas av Finlands 100-års jubileum och Reformationens märkesår – 500 år sedan Luthers teser. Finlands 100 års tema är ”Tillsammans” vilket också passar bra som tema för vilken konferens som helst.

De finskspråkiga pingstförsamlingarnas stora (mid)sommarkonferens i Keuruu brukar samla omkring 30.000 deltagare. I år får de dessutom sällskap av andra frikyrkor då man inbjuder till gemensam fest 21-25.6.2017 med anledning av jubileumsåret. Temat för midsommarkonferensen är ”Suomalainen usko” eller ”Den finländska tron”. Ska bli intressant att se hur man presenterar innehållet i den finländska tron. Mera info kommer på Juhannuskonferenssi.fi

somkonf17_650

De svenskspråkiga pingstförsamlingarnas folk kommer att samlas på Norrvalla i Vörå veckan efter, dvs. 28.6 – 2.7.2017. Den här sommarkonferensen arrangerar FSP (Finlandssvenska Pingst) tillsammans med MKF (Missionskyrkan i Finland) och temat kan mycket väl bli ”Tillsammans”. Mera info kommer så småningom på sommarkonferensen.fi och på Facebook

 

Comments

  1. keijo leppioja says:

    SÅ underbart att sommar konfernense kommer att hållas och folk har böne ämne för detta fest in Jesus namn och låt oss ger all thanksgiving för Jesus bodls frälsande kraft och dörr dörr til finlands folk till nytt start of glädje ,tack med välsignelse keijo,sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: