Pingst firas över hela världen – värt att fira ännu mer!

.

Den 19 maj firar vi pingst, och det gör man i kyrkor runt hela jorden. En ansats till att göra lite mer av pingsthelgen kommer genom webbplatsen pentecostsunday.tv som nu räknar ner till den 19 maj.

Det är E21 eller Empowered21 som står bakom idén om att pingsten borde firas mera och E21:s ledare Billy Wilson förklarar initiativet så här: ”The Pentecost Sunday Initiative is a simple idea birthed from our Empowered21 conversations where new generations have requested to learn more about the Holy Spirit and God’s immediate presence in their lives. We have always celebrated Christmas and Easter in a big way in the Spirit-empowered church and we believe that it is appropriate to celebrate the outpouring of the Holy Spirit and the birth of the church at Pentecost in a big way as well.”

Tanken är att få så många pastorer som möjligt att tala om den Helige Ande i samband med pingstsöndagen. Det borde ju inte vara så svårt, tycker man. E21 utlovar extra resurser och webbsändningar i anslutning till kampanjen om man registrerar sig på webbsidan. Säkert användbart på pingstsöndagen – och varför inte använda fler söndagar för det viktigaste enligt Jesus i Apg 1:8: Den helige Ande och uppdraget – resten är sekundärt.

Åtminstone på den här webbsidan känns det naturligt att göra pingst lika stor som jul och påsk… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.