FSP Fortbildning Lördag fm

fsp13_panelFSP Ledarteam utgjorde diskussionspanel som kommenterade den statistik som Stefan Sigfrids presenterade utifrån läget i de finlandssvenska pingstförsamlingarna. Statistiken från 2012 visar att 10 församlingar haft dop och döpt 43 personer. 17 av 28 församlingar har ett program för barnen med ca 275 barn engagerade. 9 församlingar av 28 har ett program för ungdomar. Men ingen församling har ett specifikt arbete riktat till unga vuxna.

I panelen konstaterade man att det finns en del positivt i rapporten, men mycket mer som är utmanande. Hur bygga församling som kan skapa familjekänsla för alla generationer? Barnfamiljer och personer i åldern 20-40 är generellt sett sparsamt förekommande – och panelen var ense om att en hel del ”krut” bör sättas just för att få fler av den kategorin in i församlingen.

Efter panelsamtalet samlades de olika församlingsdelegationerna för egna samtal om hur de vill ta utvecklingen framåt i sin egen församling. Stimulerade av ett meningsfullt panelsamtal talade flera av grupperna intensivt och länge om sina utmaningar, möjligheter och planer.

Innan det var dags för lunch…

FSP Ledarteam består av (från höger i bilden) Stefan Sigfrids, Edward Holmberg, Fredrik Martin och Patrik Hellström. (Johan Forsbäck hör också till ledarteamet, men kunde inte delta i panelsamtalet)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: