Bilder för att illustrera predikan mm.

gs_web13

Det finns numera bra projektorer och skärmar i de flesta samlingslokaler som används inom finlandssvenska pingst. Så rent tekniskt är det möjligt att använda bilder och videoklipp i undervisningen. Men då är ofta materialet lite klent, särskilt om man börjar söka det för sent…

Men nu behöver du inte gräma dig längre över den saken.

Om du vill använda bilder för att illustrera ditt budskap så finns det förstås många webbsidor som erbjuder det. För att hitta bra bilder som passar till just en predikan är GoodSalt en innehållsrik bildbutik. När du förbereder en predikan kan en webbsida lik GoodSalt, som är dedikerad till att samla och erbjuda ”kristna” illustrationer, vara guld värd.

Hittar du en bra bild som precis understryker och förstärker det du vill säga så då är 4,95$ kanske inte för mycket. Är du storkonsument och abonnerar på bilder så kan du komma ner i ett styckepris på 2,66$ för projektion på skärm i kyrkan. Sedan finns det andra licenser för andra ändamål. Mer om det kan du läsa på GoodSalts webbsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: