Givande pastorsdagar

FSP Pastorsdagar i Pingstkyrkan i Mariehamn var innehållsrika och givande för de ca 20 deltagarna. Pastorer och ledare från finlandssvenska pingstförsamlingar träffades för att dryfta gemensamma frågor – men också för att lyssna till Ulrik Josefsson. Han är rektor för ALT – Akademi för ledarskap och teologi. Temat var Pingströrelsens ecklesiologi, dvs församlingssyn. Hur har den sett ut och hur har den utvecklats över tid.

Han berättade också om den utbildning som han leder inom ALT. ALT (altutbildning.se) är ett lärosäte om driver en högskola. Ägs av tre samfund. Församlingsnära teologi. Kärnverksamhet är Pastors- och ledarutbildning (PLP).  Vilket då handlar om en pastorsutbildning i skärningspunkten mellan akademi, folkhögskola och församling. Regionaliserad utbildning vid sex studiecentran. Läs mer på ALTs webbsidor.

2 kommentarer

    1. Hej!
      Eftersom den här bloggens författare bor i Finland och mest fokuserar på det som sker i Finland har vi inte mycket att säga om vad som händer i Stockholm eller Järfälla. Men t.ex. S:a Clara kyrka i Stockholm skriver följande på https://clarakyrka.se/diakoni/
      MATUTDELNING
      Tack vare våra fantastiska volontärer och generösa restauranger, hotell och affärer har vi möjlighet att dela ut mat varje vardag kl 9.30 i S:ta Clara kyrka. Vi har mellan 50-150 matgäster varje dag – alla i behov av hjälp på olika sätt.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.