Tidningen LIVET digitaliseras

Nu kan du läsa tidningen LIVET på din telefon, läsplatta eller dator. Eller få texten uppläst. Du kan enkelt söka genom hela arkivet som börjar från år 2009. Aldrig förr har det varit så enkelt att bläddra genom år av tidigare nummer. Tidningen LIVET har stigit in i den digitala eran. Tillsvidare enbart på webben, men snart ska även en dedikerad app lanseras för iOS och Android.

Det är lätt att navigera, det är enkelt att söka och plattformen ger också möjlighet att utöka materialet utöver de egentliga tidningarna. Det finns inte mycket material i den avdelningen ännu, men tanken är att det ska komma material som inte publiceras i tidningen men som ändå kan vara av intresse för samma målgrupp.

För den som vill kolla vad som hänt i de finlandssvenska pingstförsamlingarna och vad som skrivits i denna finlandssvenska pingsttidning under åren fr.o.m. år 2009 är den digitala versionen med sitt arkiv en riktigt lättillgänglig guldgruva. Som prenumerant får du nya nummer i din telefon allteftersom de publiceras.

Man använder sig av plattformen Prenly och första känslan är att det är ett slipat verktyg som fungerar väldigt enkelt och bra för användaren. Jag kan tänka mig att uppläsningsfunktionen kommer att vara ett bra komplement då man t.ex. kan lyssna till artiklarna i bilen. Fungerar bra som ”taltidning” även för synskadade.

Hur får du tillgång till allt detta? Om du har papperstidningen idag får du för en ”futtig” extra tia (10€) även tillgång till den elektroniska versionen. Vill du bara ha den elektroniska versionen kostar den dig 44€/år (10 nr). Se mer i tidningens egen info nedan:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: