Pastorslicens i Pingstkyrkan

De svensktalande pingstpastorerna/församlingsarbetarna i Finland erbjuds i början av juni en svenskspråkig fortbildningskurs som berättigar till en pastorslicens samt vigselrätt som Pingstkyrkan i Finland utfärdar. 470 av de finskspråkiga pastorerna och församlingsarbetarna har genomgått kursen. Eftersom nu fler och fler svenskspråkiga pingstförsamlingar ansluter sig till Pingstkyrkan i Finland är det rimligt att kursen ordnas även på svenska. Sådana kurser förutsätter ett visst antal deltagare och därför kan det vara enda gången på flera år som kursen ordnas på svenska. Om man missar årets kurs på svenska kan man gå motsvarande kurs på finska ett annat år.

Uppdatering 5 maj: De planerade svenskspråkiga kurserna för församlingsarbetar- och pastorslicens har fått nya datum. Grundkursen hålls må-ti 6-7 juni, säkerhetskursen ons-tors 8-9 juni och vigselkursen fre 10 juni.  Kurserna hålls i Helsingfors, i Fidas lokaler i Kasåker (nära Östra Centrum). Mera information av och anmälning till Patrik Hellström (patrik.hellstrom [at] gmail.com).

Pingstkyrkan i Finland tog pastorslicensen i bruk år 2016 och den är i kraft i fem år. Så under 2022 kommer många att vara tvungna att uppdatera sin licens. Uppdateringen år man genom ansökan och deltagande i en endags-uppdateringskurs den 5.10 i samband med Syyspäivät i Tammerfors.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.