100 miljoner kristna förföljs – glöm dem inte

Förenta nationernas ekonomiska och sociala råd – United Nation’s Economic Social Chamber (Ecosoc) –  samlades till möte den 17 april 2015 i New York. De fick då höra ett tal som inte kunde ha lämnat någon oberörd. Jonathan Cahn höll ett tal om vad som pågår i vår ”moderna” värld just nu.

Med utgångspunkt i Holocaust för 70 år sedan gör han en jämförelse med dagens händelser och konstaterar att samma ondska som orsakade miljoners död under andra världskriget nu skördar ännu fler offer genom ISIS och andra våldsamma rörelser som torterar, halshugger och begraver levande framför allt kristna. Att det i tiotals länder pågår statsledd eller civil förföljelse av kristna. Att 100 miljoner kristna lever i sammanhang där de blir förföljda på ett eller annat vis.

Och hans fråga är den här: Kan vi stänga in oss i våra bekväma lägenheter och stänga ute ropen från de lidande kristna?

Låt dig ruskas om och inspireras av den här brinnande appellen för medmänsklighet och engagemang i andra människors lidande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.