Media savvy församling har en mediestrategi

Svend Løbner utmanar frikyrkorna i Svenskfinland att bli mer media savvy*. Det finns massor av bra saker att berätta men ofta skriver församlingarnas skribenter mest ut ifrån sina egna intressen och inte läsarens.

Varje församling behöver en medieansvarig som får utbildning i hur man gör dessa bra berättelser till bra berättelser även i vanliga media. Varje församling behöver en mediestrategi för året och längre fram i tiden.

Det här och mycket mer presenterade Svend Løbner på Frikyrklig Samverkans (FS) Medieseminarium i Helsingfors lördagen den 22 september. Seminariet var en del av FS:s utvecklingsstrategi för att förbättra medborgarfostran och information om biståndsarbetet. De grundläggande principer som presenterades gäller ändå för alla som vill berätta goda berättelser på ett bra sätt.

Svend Løbner är ledare för Kirkeligt Medieakademi i Danmark.

*savvy = smart, kunnig, med praktisk förståelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.