Dop i Benabaye

En av platserna där missionärer utsända från Finlandssvenska Pingst (närmare bestämt Sion Vasa) arbetar är byn Benabaye i närheten av staden Merida på ön Leyte i Filippinerna. Andreas och Laila Pettersson har genom det FSPM-stödda Multi Rural Development Project (MRDP) startat en modellfarm i byn för att ge enkla, fattiga jordbrukare alternativa grödor och metoder. Dels för att lära dem att använda billiga och miljövänliga metoder genom organisk odling och dels för ge dem mer intäkter för sitt hårda arbete.

Man samarbetar också med en liten församling i byn. När Stefan Sigfrids och Gabriel Grönroos söndagen den 22.4. besökte platsen var det dags för dop i samband med söndagsgudstjänsten. Så alla tågade ner till stranden där barnen badade och fiskebåtarna var uppdragna på flottar under strandträden. I den idylliska miljön döptes nio personer som beslutat att tro på Jesus och bli hans lärjungar.

Man får leta efter en vackrare plats för ett dop. Men pga den intensiva hettan skulle ett dopp i det blå passat även de tillfälliga besökarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.