Ny Start Karleby

Den nyaste pingstförsamlingen i Svenskfinland heter Ny Start och finns i Karleby. På Ny Starts webbsida berättar man om vägen till att starta en ny församling.

Pastorsparet Federico och Elisiw Sandgren har sina rötter i Colombia, men är födda i tron i Stockholm. För 24 år sedan började de sitt nya liv med Gud i Södermalms kyrkan. Där växte de, blev formade och fick vara med i arbetet med familjer, ungdomar och studerande. Efter att ha varit involverade inom evangelisation och cellarbete i församlingen lade Gud en ny längtan i deras hjärtan, en längtan till missionen. De packade sina väskor och med församlingens välsignelse åkte de iväg med sina två små söner till Spanien. I Spanien fick de vara med om att starta församlingar, vinna och förvandla människors liv. Nio år hade gått i missionen och en ny familjemedlem kommit till. Det var tid för förändring och Gud förberedde en ny väg, en väg som ledde till Finland.

Vintern 2003 anlände familjen Sandgren till Korsnäs, därifrån Gud ledde dem till Sionförsamlingen i Vasa. Hela familjen engagerade sig snabbt i församlingen och så även svärföräldrarna Pastor Bo och Stella Ahlvin. Efter en tid blev Federico avskild som pastor, vilket ledde till att både Federico och Bo Ahlvin började arbeta som en del av pastorsteamet i församlingen. Pastor Federico Sandgren arbetade med familjer och en speciell inriktning med de internationella studerande som kom till Vasa, ett arbete som växte som gav ny färg till församlingen.

Tre år senare var det dags för Pastor Federico att gå in i en ny vision, Gud kallade honom och hans familj till Karleby. År 2007 startades församlingen Ny start och sen dess har hela familjen varit involverad i församlingens tillväxt. Med pastorsparet Federico och Elisiw Sandgren i spetsen, pastor Bo och Stella Ahvlin som andrapastor och resten av familjen som en del av ledarteamet, har församlingen gått framåt. Församlingen fortsätter att växa och inriktar sig idag på familjers återupprättelse, själavinnande, en ny dimension i lovsången och att vara en församling som är utåtriktad för att påverka dagens samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: